Ексклюзиви
пʼятниця, 12 лютого 2016 10:27

Українські винахідники створили кіберрукавичку, яка дозволяє "відчути" віртуальну реальність
4

Кіберперчатка, яку створили українці
Фото: AIN.UA
Кіберперчатка, яку створили українці
Кіберперчатка, яку створили українці
Кіберперчатка, яку створили українці

Команда винахідників українського конструкторського бюро GremTech представить кібернетичну рукавичку з власною технологією V-Touch. Нині вже є альфа-прототип продукту. Готовий продукт представлять вже цієї весни.

V-Touch — це технологія, яка дозволяє зчитувати дрібну моторику людської руки і синтезувати механічні відгуки для моторного відділу головного мозку. Непідготовленому користувачеві буде легше з її допомогою повноцінно взаємодіяти і освоїтися у віртуальному світі.

Як повідомляє AIN.UA, кібернетичну рукавичку можна застосовувати в кількох сферах: ігровій індустрії, повсякденному житті, медицині та освіті. Любителі комп'ютерних ігор зможуть отримати реальні відчуття при взаємодії з віртуальними об'єктами, дизайнери — взаємодіяти з об'ємними інтерфейсами і керувати 3D-об'єктами. А в повсякденному житті технологія дозволить помахом руки управляти побутовою технікою і електронікою в своєму будинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На 3D-принтері надрукували унікальну напівавтоматичну зброю

Але основна мета проекту — дозволити спеціалісту працювати в агресивному середовищі без загрози для життя і здоров'я. З V-Touch можна буде виробляти небезпечні маніпуляції на відстані так само ефективно, як при безпосередньому контакті, обіцяють розробники.

Також рукавичку зможуть використовувати медики для діагностики та реабілітації при захворюваннях, пов'язаних із порушенням дрібної моторики і рухливості в цілому. Таких, як параліч, атрофія м'язів, збій і пошкодження нервової системи, інші порушення.

Нині команда займається патентуванням своєї технології, а також досліджує ринок і пише бізнес-план. Презентація остаточної версії продукту запланована на весну цього року.

Нагадаємо, український стартап Petcube залучив $2,6 млн і потрапив у легендарний Y Combinator.

Зараз ви читаєте новину «Українські винахідники створили кіберрукавичку, яка дозволяє "відчути" віртуальну реальність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути