понеділок, 26 березня 2018 18:50

Прихильник теорії "пласкої Землі" полетів на паровій ракеті

Прихильник теорії "пласкої Землі"  полетів на паровій ракеті
Прихильник теорії "пласкої Землі" Майк Г'юз запустив парову ракету. Фото: AP

Прихильник теорії пласкої Землі 61-річний Майк Ґ'юз, відомий також як Шалений Майк, здійснив політ на саморобній ракеті з паровим двигуном на висоті 570 м.

Чоловік довів помилковість поглядів його опонентів на парову ракету "Зроби сам". Вони переконували, під час зльоту на такій висоті людину всередині або ошпарить, або пілот розіб'ється на смерть, повідомляє Associated Press.

Ґ'юз був колись водієм лімузина. Спорудження ракети обійшлося ексцентричному пенсіонерові у $20 тис.

Перші 2 запуски ракети з водяним паром провалилися. Ґ'юзу все ж вдалося запустити свій проект у небо. Це сталося в суботу в пустелі Мохаве біля міста-привида Амбой у Каліфорнії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракета SpaceX зробила гігантську діру в іоносфері Землі

Відеоролик успішного запуску опублікував фрілансер Мет Гартман. Він зафіксував момент, коли ракета злетіла і збентежила групу дітей, які гралися.

Відео з іншого кута зафільмував і опублікував мер міста Амбоя Карлос Асевес.

Після того, як Бюро з управління земельними ділянками відхилило його прохання про надання землі для злітної смуги, Ґ'юз модифікував свою ракету. Тепер вона може стартувати з імпровізованої вертикальної стартової платформи. Після польоту упала, розколовшись на 2 частини.

Винахідник-експериментатор сказав, що окрім болей у спині, він почувається добре. І задоволений тим, що вони змогли запустити ракету, а також довести свою теорію.

"Я втомився від людей, які говорили, що я злякався і тому не будую ракету. Я взяв себе в руки і зробив це. Ця штука може вбити вас різними способами. Я задоволений, що нарешті зробив це. Але у мене так болить спина, що я не зможу встати з ліжка завтра зранку", - говорить Г'юз.

За попередніми оцінками, його ракета змогла досягнути швидкості у 158 км/год.

Boring Company Ілона Маска анонсувала появу нових товарів. Це будуть повномасштабні копії будівель. Їх озробили за принципом конструктора LEGO. Про це написав на cвоїй офіційній сторінці у Twitter засновник Hyperloop i SpaceX Ілон Маск.

Зараз ви читаєте новину «Прихильник теорії "пласкої Землі" полетів на паровій ракеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути