пʼятниця, 23 березня 2018 14:23

Створили рибу-дослідника

Створили рибу-дослідника
Риба-робот досліджує підводне довкілля. Скріншот

Розробили новий спосіб дослідження підводного довкілля. Винахідники із США зможуть вивчати морську фауну без особливого втручання.

В Массачусетському технологічному інституті вчені поставили за мету створити пристрій для фіксування підводного світу без відлякування морських жителів. Попередні моделі доводилось об'єднувати за допомогою кабелю з оператором. Поведінка мешканців фауни змінюється в присутності людей.

Робот пересувається майже, як справжня риба. Має плавники та ворушить хвостом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клонування і роботи: через 10 років людство зіткнеться з великими проблемами

"Нова версія SoFi для Soft Robotic Fish - це крок вперед від попередніх поколінь роботизованих риб, оскільки нею можна маневрувати вгору і вниз на глибину до 18 метрів. Є камера, вбудована в риб'яче око. І робот не просто схожий на рибу; він також рухається, як вони, має хвилястий хвіст, щоб просуватися у воді", - повідомляє журнал Science Robotics.

Рибу-дослідника випробували на кораловому рифі, поблизу остова Фіджі. Морських жителів не лякає присутність робота, йому вдається підпливати достатньо близько.

У Китаї група робототехніків з Чжецзянського університету розповіли про створення чотириногого робота. Його назвали Цзюеін. Передбачають, що робота застосовуватимуть для запобігання загроз безпеки, у слідчих діях і рятувальних операціях.

Зараз ви читаєте новину «Створили рибу-дослідника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути