понеділок, 20 травня 2019 16:25

Що буде з власниками смартфонів Huawei

Що буде з власниками смартфонів Huawei
Раніше корпорація Google призупинила бізнес-співпрацю з Huawei. Фото:akket.com

Ті, хто встиг купити смартфони Huawei до відмови американської корпорації Google у співпраці з китайським виробником, і які мають доступ до Google Play Store, як і раніше, зможуть завантажувати оновлення додатків.

Такі додатки, як Gmail, оновлюються через магазин, на відміну від апдейтів операційної системи Android, яка перестане оновлюватися, повідомляє Reuters.

"Для наших користувачів сервіс Google Play і засоби захисту Google Play Protect будуть продовжувати функціонувати на існуючих пристроях Huawei", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанію Huawei внесли до "чорного списку"

У наступних смартфонах китайського виробника взагалі не буде доступу до сервісів Google - ані до магазину додатків Google Play, ані до браузера, пошти, карт та інших додатків. У корпорації намагаються розібратися з наслідками рішення американської влади.

Раніше корпорація Google призупинила бізнес-співпрацю з Huawei, що фактично позбавляє останню доступу до технологій і програмного забезпечення, за винятком тих продуктів, які надаються у відкритому доступі. За даними низки ЗМІ, цей крок може перешкодити бізнесу китайського виробника щодо випуску смартфонів за межами Китаю, оскільки технологічний гігант одразу ж втратить доступ до оновлень операційної системи Google Android.

Пізніше найбільші IT-компанії США, у тому числі виробник мікропроцесорів Intel, розробник бездротових пристроїв Qualcomm, виробники мікросхем Xilinx і Broadcom оголосили про припинення постачання критично важливого програмного забезпечення і компонентів Huawei. Експерти заявили, що це блокування може порушити роботу американських виробників мікросхем, таких як Micron, і уповільнити розгортання бездротових мереж 5G у всьому світі, у тому числі Китаї, а також пошкодити бізнесу низки компаній США, які дедалі більше залежать від другої за величиною економіки світу.

Google більше не співпрацюватиме з китайським виробником смартфонів Huawei. Таке рішення прийняли у компанії після указу президента США Дональда Трампа про заборону на використання обладнання Huawei. Смартфони китайського виробника, які випустили раніше, не будуть отримувати оновлення операційної системи Android.

Зараз ви читаєте новину «Що буде з власниками смартфонів Huawei». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути