Ексклюзиви
пʼятниця, 12 жовтня 2018 10:46

Стежить одночасно за 200 цілями – показали новітню технологію в охороні кордонів

На Міжнародній оборонній виставці "Зброя та безпека" Державний концерн "Укроборонпром" представив мобільний радіолокаційний комплекс охорони периметра "Харза". Розробка здатна одночасно стежити в режимі онлайн за 200 цілями.

Комплекс дуже компактний. Розміщується на одновісьному автомобільному причепі. Це дозволяє оперативно та приховано його переміщувати, йдеться в повідомленні прес-служби "Укроборонпрому".

Комплекс "Харза" призначений для забезпечення захисту стратегічних об'єктів від нападу диверсійних груп і безпілотників. Наприклад, штабів, вузлів зв'язку, складів і баз зберігання озброєння та військової техніки, електростанцій.

Автор: НВ
  Мобільний радіолокаційний комплекс охорони периметра "Харза"
Мобільний радіолокаційний комплекс охорони периметра "Харза"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська розробка: вперше показали розвідувальну машину "Мангуст"

Автор: НВ
  Мобільний радіолокаційний комплекс охорони периметра "Харза"
Мобільний радіолокаційний комплекс охорони периметра "Харза"

"Харза" здійснює охорону за допомогою радіолокаційного спостереження в будь-якому напрямку. Обробляє та записує інформацію в діапазонах видимого та інфрачервоного випромінювання. Це дозволяє забезпечити цілодобову охорону периметра, території та підступів до об'єктів за будь-якої погоди та часу доби.

Пристрій може ефективно відстежувати потенційні загрози на відстані, яка дозволяє їх заздалегідь знищити або знешкодити.

РЛС комплексу здатна "побачити" маленький безпілотник (з ЕПР 0,01 кв. м) на відстані 7 км, людину - за 18 км, а великі об'єкти, такі як автомобіль чи літак, - за 30 км.

Система потребує мінімального часу для розгортання. Для приведення "Харзи" в активний стан необхідно лише 7 хв.

На Міжнародній виставці "Зброя та безпека-2018" компанія "Рубін-2017" представила власну розробку – 82-мм безшумний міномет "Шепіт". Міномет призначений для ураження противника на відкритій місцевості. Вогонь може вестись як із закритих, так і відкритих позицій.

Зараз ви читаєте новину «Стежить одночасно за 200 цілями – показали новітню технологію в охороні кордонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути