Ексклюзиви
пʼятниця, 24 листопада 2017 05:53

Розказали, як працює найбільша у світі батарея

Розказали, як працює найбільша у світі батарея
ФОТО DPA

На півночі Німеччини, у Баден-Вюртемберг дослідники із інституту Фрацнгофера показали, як працює найбільша у світі батарея. Соляні печери можуть скоро зберігати електроенергію із вітрових турбін.

Про це повідомили в редакції spiegel.

"Дослідники з інституту Фраунгофера для хімічної технології просто взяли об'єкт в експлуатацію, який має все: вітрову турбіну висотою сто метрів (вона у безпосередній близькості від курорту генерує електрику), і величезну зарядну батарею на екрані будівлі Інституту. Вона зберігає вироблену енергію", - розповідають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електрику вмикають на кілька годин: українка розповіла про життя в Нігерії

Така електроенергія, з поновлювальних джерел, дешевша.

"Водневий газ можна отримати з надлишку електроенергії. Але процес не дуже ефективний. Електростанції з накопиченням потужності можуть насосити воду в періоди високого потоку в більш високі лежачі басейни і знову занурюватися через генератори. Але нові об'єкти навряд чи можуть бути виконані. Хоча йдеться про використання старих вугільних шахт у якості сховищ, що перекачуються", - розповідають у сюжеті.

Показали iPhone, в який вмонтували сонячну батарею. "Сонячна батарея дозволить заповнити заряд акумулятора смартфона - досить просто повернути його задньою панеллю до сонця", - пояснюють розробники.

Зараз ви читаєте новину «Розказали, як працює найбільша у світі батарея». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути