четвер, 17 травня 2018 14:02

Президент Аргентини не може жити без українського додатка - топ-5 найуспішніших стартапів

Стартапери з Вінниці створили онлайн-сервіс, яким користується президент Аргентини і сейм Польщі.

Додаток має назву Restream. Призначений для онлайн-трансляцій на 30 платформах одночасно, серед них -Facebook, Youtube, Periscope, Twitch та інші.

Українці розробляють успішні спартап-компанії. Налічується приблизно 3 тис. стартап-компаній в Україні. Найуспішнішими стартап-компаніями є ті, що задіяні в ІТ-сфері.

Українські інноваційні продукти та послуги замовляють за кордоном, а кампанії збору коштів отримують величезні суми від інвесторів зі всього світу. Деякі з них перемагали на конкурсах і були відзначені нагородами та преміями.

Gazeta.ua підготувала добірку технологічних розробок та досягнень українців.

1. Hochu Rayu

Українська компанія Hochu Rayu розробила унікальний шолом для працівників, які часто проводять телефонні конференції. Helmfon – шолом, оснащений телефоном – блокує зовнішній і внутрішній шум та дозволяє здійснювати робочі дзвінки у приміщенні з іншими людьми.

  Одягнувши шолом, людина може не хвилюватися про те, що співробітникам заважатимуть. Фото: УН
Одягнувши шолом, людина може не хвилюватися про те, що співробітникам заважатимуть. Фото: УН
Ідея пристрою виникла, коли компанія отримала замовлення від свого клієнта створити кілька нових офісів, кожний із яких розрахований лише на одного працівника. Оскільки типова кімната має розмір 3 на 3 метри, в Hochu Rayu вирішили знайти альтернативне рішення .
Новина про пристрій облетіла відомі англомовні технологічні блоги і викликала жвавий інтерес у американських компаній, які захотіли випробувати диво-шолом у своїх офісах.

2. Petcube

Відеокамера Petcube дозволяє власникам домашніх тварин спілкуватися та гратися з їхніми улюбленцями дистанційно з допомогою мобільного додатка.

Цей стартап заснували троє українців. Компанія має офіси в Києві, Сан-Франциско та Шеньчжені, і її продукція продається в найбільших американських мережах роздрібної торгівлі, таких як Amazon, BestBuy, Petco.

Крім того, винахід здобув престижну нагороду на технологічному шоу "розумних" аксесуарів (Wearable Technology Show) у Лондоні. Petcube переміг у номінації "Розумний дім".
3. UniExo
Роботи над проектом UniExo ведуть останні два роки і за цей час розробка вже отримала більше десятка українських і світових нагород.

UniExo - це прототип роботизованого екзоскелета, який дає інвалідам і людям із захворюваннями опорно-рухового апарату можливість знову повноцінно пересуватися. У ньому використана модульна система, яку застосовують для реабілітації після переломів, так і для реабілітації повністю паралізованої людини. Ним керують за допомогою нейрошолома або нейробраслетів. Екзоскелет розробив 22-річний киянин Антон Головаченко.
  На відміну від конкурентів, екзоскелет українського розробника Антона Головаченка. Фото: канал 24
На відміну від конкурентів, екзоскелет українського розробника Антона Головаченка. Фото: канал 24
Стартап UniExo переміг у міжнародному конкурсі інновацій та роботехніки Robot Launch 2017 та отримав можливість узяти участь у акселераційній програмі в Кремнієвій долині і залучити інвестиції.
4. Go To-U
Компанія Go To-U презентувала онлайн-платформу, що об'єднує екологічно відповідальні бізнеси, які пропонують послуги заряджання електромобілів своїм клієнтам та тим, хто може ними стати.
За допомогою спеціального мобільного додатка особа може забронювати зарядну станцію, яка ввімкнеться тільки для неї у визначений час.
 
Бізнес-ідея українського еко-стартапу Go To-U увійшла до десятка найкращих на конкурсі чистих технологій ClimateLaunchpad.
5. Delfast

Кур'єрська служба Delfast створила гібрид мотоцикла та гірського велосипеда, щоб доставляти товари за одну годину, а після кількох років внутрішнього використання вирішила донести свій продукт до масового споживача.
Електровелосипеди Delfast можуть подолати на одному заряді батареї 367 кілометрів, і це світовий рекорд.
  Разработчики позаботились о удобства передвижения по дорогам - DelFast eBike укомплектовалы фарами, передними и задними поворотниками, а также автоматическим стоп-сигналом. Фото: itc.ua
Разработчики позаботились о удобства передвижения по дорогам - DelFast eBike укомплектовалы фарами, передними и задними поворотниками, а также автоматическим стоп-сигналом. Фото: itc.ua
Зараз ви читаєте новину «Президент Аргентини не може жити без українського додатка - топ-5 найуспішніших стартапів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути