Ексклюзиви
середа, 13 листопада 2019 09:14

НЛО: супутники влаштували скандальне світлове шоу в космосі

НЛО: супутники влаштували скандальне світлове шоу в космосі
Супутники SpaceX Starlink влаштували скандальне світлове шоу в космосі. Фото: Комсомольська правда

Жителі США побачили яскраве сяйво в небі, яке багатьох очевидців налякало. Одні стверджували, що це НЛО, скептики спробували пояснити ефекти в небі метеорами або уламками комети. Винуватцем небесного сяйва виявилася компанія Ілона Маска SpaceX, старт ракети Falcon 9 якої вивів на орбіту Землі 60 широкосмугових супутників Starlink.

Старт був проведений в понеділок і через кілька годин апарати були помічені по всьому світу у вигляді довгого ряду світлових вогнів або космічної гірлянди, яке нагадувало НЛО. Очевидці з США і Японії почали завантажувати в соцмережі відеоролики, які коментували, як дивне видовище в небі. Вогні навіть викликали занепокоєння у астрономів, пише Сегодня.

"Starlink в майбутньому може створити проблеми для спостережень за всесвітом. Супутники можуть зруйнувати астрономію. Якщо їх будуть тисячі, то своїм числом і яскравістю заважатимуть спостереженням", - заявив астроном Джонатан Макдауелл з Гарвард-Смітсонівського центру астрофізики, який пильно стежить за супутниками на орбіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ілон Маск запустив на орбіту 60 супутників

Проект Starlink розробляється компанією SpaceX з метою створення дешевого і глобального супутникового інтернету. У понеділок 11 листопада був здійснений другий запуск-перший успішно відбувся в травні цього року. Однак проект ще дуже далекий до завершення. У планах приватної космічної компанії запуск 42 тисяч подібних супутників, щоб покрити всю Землю інтернетом. Однак на реалізацію такого амбітного плану підуть роки. Водночас SpaceX-лише одна з небагатьох компаній, які прагнуть запустити такі космічні мега-проекти.

Зараз ви читаєте новину «НЛО: супутники влаштували скандальне світлове шоу в космосі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути