середа, 24 квітня 2019 15:05

Місяцехід "Юйту-2" надіслав знімок із зворотного боку Місяця

Місяцехід "Юйту-2" надіслав знімок із зворотного боку Місяця
На знімку видно тінь від місяцеходу і його сліди на поверхні супутника. Фото: planetary.

Команда китайської місячної місії "Чан'е-4" показала новий кадр поверхні зворотної сторони Місяця з борта апарату "Юйту-2".

На знімку видно тінь від місяцеходу і його сліди на поверхні супутника.

Стислі зображення надходять із панорамної камери "Юйту-2" і показують особливості рельєфу біля місця посадки, повідомляє planetary.

Знімок отримали на 4 місячний день роботи місії. 140-кілограмовий ровер "Юйту-2" перевищив проектний час життя, що дорівнює 3 земним місяцям. Зараз він виконує розширені науково-дослідні завдання у кратері фон Кармана. Від моменту розгортання з посадкової машини "Чан'е-4" апарат подолав 178,9 м.

На четвертий день експедиції, 29 березня, "Юйту-2" додав 8 м до загального результату. Він складає 163 м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Марсі вперше зафіксували землетрус

Потім перейшов у "сплячий режим" між 1 і 8 квітня. "Сон" був запобіжним заходом від спеки. Після "відпочинку" ровер проїхав ще 8 м.

Китайські інженери відзначили: місяцехід і посадковий модуль зможуть пережити і 5 місячну ніч, зустрівши 5 місячний день, який розпочнеться 28 квітня.

Автоматична станція "Чан'е-4" здійснила посадку на зворотному боці Місяця 3 січня 2019-го. На поверхню його висалив 6-колісний місяцехід "Юйту-2". Місце роботи апаратів розташоване в східній частині кратера Кармана.

Перші наукові результати, отримані під час роботи місяцеходу, будуть представлені у липні цьогоріч на конференції з дослідження Місяця і глибокого космосу (LDSE).

Один із найдавніших типів молекули у Всесвіті знайшли науковці в космосі. Є думка, що позитивно заряджена молекула (гідрид гелію) зіграла головну роль у формуванні раннього Всесвіту.

Зараз ви читаєте новину «Місяцехід "Юйту-2" надіслав знімок із зворотного боку Місяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути