середа, 27 грудня 2017 07:25

Штучний інтелект навчили розпізнавати брехню

Штучний інтелект навчили розпізнавати брехню
Американські вчені навчили штучний інтелект "відчувати" брехню. Фото: відкриті пошукові мережі

Вчені винайшли програму, яка "відчуватиме" брехню. Вчені з Університету Меріленда і Дартмутського коледжу (США) назвали свій винахід DARE (Deception Analysis and Reasoning Engine). Це в перекладі означає "Аналіз обману і механізм міркувань".

Штучний інтелект в межах розробки винахідників може розпізнавати мікроміміку і мову тіла, пише vokrugsveta.ua. Щоб навчити його цьому, через систему пропустили 15 відеороликів, на яких люди відповідали в суді. У фінальному тесті система розпізнала брехню у 92 % випадків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штучний інтелект написав нову книгу про Гаррі Поттера

Розробники розраховують, що їх винахід використовуватимуть в залі суду, щоб розпізнати, чи бреше людина у своїх свідчень.

Штучний інтелект навчився самостійно складати дивні колядки. У створених нейронною мережею композиціях зустрічаються дзвіночки, побіжно згадуються олені, словом, доволі багато фрагментів збігаються з традиційними мотивами. Значна частина рядків навіть римуються між собою. В одному зі текстів штучний інтелект побажав людям "Щасливих свят" і на додачу порадив їм готуватися до чарівного снігопаду під божественний спів ангелів, які хором прославляють Різдво.

Зараз ви читаєте новину «Штучний інтелект навчили розпізнавати брехню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути