понеділок, 19 листопада 2018 16:06

Ілон Маск розпочав будівництво століття

Американська компанія Ілона маска SpaceX до кінця 2020-го покриє планету глобальним доступом в інтернет Starlink. Запустять 12 тис. супутників.

Комісія з комунікацій Сполучених Штатів вже схвалила запуск супутників у рамках проекту SpaceX Starlink, пише "Новое время".

Компанія SpaceX розгорне абсолютно нову мережу дешевого високошвидкісного доступу в інтернет. Starlink буде доступний у кожному кутку земної кулі. Підключення до мережі буде безкоштовним. Але для доступу в інтернет користувачам потрібно придбати спеціальний термінал. Він коштуватиме від $100 до $300.

Маск якось пожартував, що паролем від Wi-Fi нового інтернету буде слово "марсіани".

Автор: nv.ua
 

Супутниковий інтернет дорогий і повільний, супутники Землі далеко розташовані від Землі. SpaceX розмістить 4 тис. супутників на висоті від 1110 до 1325 км. Ще 4 тисяч виведуть на орбіту від 335 км до 346 км.

Проблема у розширенні мережі - габарити супутників. Довжина кожної інтернет-коробки становить 4 м. Ширина і висота - близько 1,5 м. Для запуску перших 4 тис. супутників знадобиться понад 400 запусків.

Фахівці також занепокоєні збільшенням кількості космічного сміття після запуску мережі інтернету. За словами одного з представників комісії Джессіка Розенворсера, викрутка, яку один із космонавтів впустив у космосі 35 років тому, кружляє низькою навколоземною орбітою на швидкості майже більше 30 тис. км/год.

Супутники Starlink розмістять на різній висоті, каже Ілон Маск. Жодний із них не буде перегороджувати шлях іншим космічним апаратам. Завдяки цьому можна уникнути орбітального сміття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Машина Tesla перетнула Марс

Сигнали всесвітнього інтернету від SpaceX збирається глушити Російська Федерація за допомогою "глушилок".

Конкуренцію компанії Ілона Маска може скласти англійське угруповання супутників OneWeb. Комісія з комунікацій Сполучених Штатів також дозволила запуск інтернет-супутників ще 3 компаніям - Kepler Communications, Telesat Canada і LeoSat. Кожен із них планує розмістити лише 100 супутників.

Компанія Ілона Маска Boring Company проклала перший тунель під Лос-Анджелесом. Згодом там запустять високошвидкісну автомобільну трасу.

Зараз ви читаєте новину «Ілон Маск розпочав будівництво століття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути