пʼятниця, 12 жовтня 2018 12:29

Єдиному в Україні криголаму необхідний ремонт

Єдиний в Україні криголам "Капітан Білоусов" готують до роботи в умовах льодової кампанії в Азовському регіоні. Для цього судно поставили до плавучого доку для проходження планового ремонту. Попередня вартість робіт складає 19,7 млн грн.

За даними Маріупольської філії "Адміністрації морських портів України", ремонтні роботи планується закінчити до кінця листопада, пише прес-служба АМПУ.

Стратегічне завдання "Капітана Білоусова" під час зимової навігації полягає у забезпеченні проходу караванів судів по каналу Вугільної гавані та Азовського моря.

"Від цього залежить не тільки ефективність роботи портів, а й розвиток економічного потенціалу сходу України. Підготовка нашого флоту до забезпечення судноплавства в умовах льодової кампанії йде відповідно до плану", - сказав керівник АМПУ Райвис Вецкаганс.

Автор: biz.censor
  Криголам "Капітан Білоусов"
Криголам "Капітан Білоусов"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Санкції давлять Росію: агресор почав утилізовувати криголами

Автор: biz.censor
  Криголам "Капітан Білоусов"
Криголам "Капітан Білоусов"

Під час ремонту на судні планується провести понад 100 операцій. Зокрема, дефектацію корпусу судна, палуб, набору танків, заміну металоконструкцій, ремонт котла, насосів, прожекторів, головних електродвигунів. Заплановані роботи з очищення та фарбування корпусу, щогл, палуб, прокладки кабелів, а також трубопровідні роботи суднових систем .

Згідно з договором між Маріупольським філією АМПУ і ТОВ "Судноремонтний завод", на сьогодні виконано 13% запланованих робіт.

У Росії виникли проблеми з проектом будівництва атомного криголама ЛК-60Я "Арктика". Проблема в будівництві виникла через турбіни – їх мав випробувати Харківський турбінний завод. Проте після нападу РФ на Україну співпраця зірвалася.

Зараз ви читаєте новину «Єдиному в Україні криголаму необхідний ремонт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути