Ексклюзиви
середа, 23 січня 2019 12:50

Двоповерхові потяги знімають з маршрутів

Двоповерхові потяги знімають з маршрутів
Потяги знімають для ремонту. Фото: wikimedia.org

Укрзалізниця відправить швидкісні двоповерхові поїзди Škoda на капітальний ремонт у другій половині 2019 року.

Виконувати ремонтні роботи буде Запорізький електровозоремонтний завод, заявив директор з інженерно-технічного забезпечення Укрзалізниці Григорій Бойко.

"У цьому році у швидкісних поїздів Škoda підійшов термін для капітального ремонту. Сьогодні у завода немає документації на виконання капітального ремонту. Тому ми ставимо спочатку завдання інституту освоїти і видати відповідну документацію, і вже в другому півріччі виконати роботу по капремонту", - розповів Бойко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовий поїзд років Другої світової перетворили на затишну оселю

В Україні зараз немає заводу, який ремонтує дизель-поїзди.

"Сьогодні таке завдання поставлене Дніпропетровському тепловозоремонтному заводу. В цьому році вони мають відпрацювати документацію і з 2020 року почати капітальний ремонт дизель-поїздів", - зазначив Бойко.

В секторі ремонту двигунів Укрзалізниця хоче працювати з заводом імені Малишева.

"У грудні 2018 року на завод відправили комісію компанії для робочої зустрічі. На сьогодні потрібні інвестиції в завод для налагодження серійного виробництва", - повідомив Бойко.

На заводі імені Малишева розповіли, що підприємство готове обслуговувати випущені в 80-х роках двигуни для магістральних тепловозів, поставляти запчастини, але говорити на сьогодні про випуск нової продукції складно.

Чеські електропоїзди Škoda закуплені у 2012 році перед проведенням чемпіонату з футболу Євро-2012. У 2014 році поїзди зламалися і простояли без ремонту два роки.

Два електропоїзди Škoda є двосистемними - курсують по електрифікованих ділянках на постійному і змінному струмі. Електропоїзд складається з шести двоповерхових вагонів і має 636 місць, з них 46 - першого класу, 590 - другого. Електропоїзд розрахований на експлуатацію зі швидкістю до 160 км на годину.

Один поїзд Škoda курсує між Києвом і Харковом. Другий їздить за маршрутом Київ-Тернопіль-Київ.

Зараз ви читаєте новину «Двоповерхові потяги знімають з маршрутів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути