Ексклюзиви
вівторок, 18 грудня 2018 11:46

Що чекає соцмережі в новому році

Автор: dt.ua
  Які зміни у соцмережах в 2019 році
Які зміни у соцмережах в 2019 році

У новому році соцмережі можуть запрацювати по-новому.

Автор The Verge Кейсі Ньютон провів опитування у Twitter і назвав вірогідним, що деякі соцмережі можуть стати платними, пише Депо.

Подібні кейси вже є, а для бізнес-проектів виділені канали можуть виявитися зручним інструментом за помірну ціну.

Сервіс SlackPass пропонує створити платний приватний канал для своєї групи. Тут можна проводити відеосемінари та тренінги, делегувавши майданчику усі клопоти з підтримання зв'язку належної якості.

Нова соцмережа від Google

Після скандалу з масштабним витоком даних Google+ користувачі чекають нового проекту від цифрового гіганта. Екс-працівник Facebook, 21-річний Майкл Сеймен готує своєрідний мікс соцмережі та порталу для геймерів.

Facebook втратить популярність?

На думку користувачів, дітище Цукерберга втратить частину користувачів у Північній Америці та намагатиметься реанімувати репутацію, розхитану цьогорічними скандалами.

Також вважають, що велика імовірність появи платних груп.

У компанії продовжать працювати над розкруткою відеосервісу Facebook Watch, що спершу позиціонувався як головний конкурент YouTube, а тепер - як "побратим" Netflix. Та розкручують його повільно - навіть у США, де його запустили першим. Про Facebook Watch не знає половина користувачів соцмережі.

Шопінг в Instagram

Ажіотаж навколо соцмережі вщухає. У ЗМІ все частіше з'являється думка, що час у Instagram радше шкодить саморозвитку.

Втім, статистика твердить про протилежне - аудиторія фотосервісу продовжує збільшуватися.

Вірогідно, що наростить популярність спеціальний додаток Instagram IGTV для створення вертикальних відео. Уже зараз формат починають використовувати світові бренди, пише AdWeek.

Імовірний розвиток додаткових сервісів від Instagram - окремого месенджеру і додатку для здійснення покупок онлайн.

Instagram посилить свою роль як інструмент для розвитку, передусім, мікробізнесу. Засновані на особистому бренді компанії або ж ті, які випускають товари для дуже лімітованої аудиторії, будуть активно користуватися можливістю створити лояльну спільноту.

Власники бізнесів будуть не просто традиційно постити фото продукції, але і використовувати Stories, а також такі інструменти як, наприклад, опитування. Фотосервіс пропонує зекономити гігантську суму на маркетингових дослідженнях, просто спитавши про бажання потенційних клієнтів.

Серіали на YouTube

Одна з можливих новинок наступного року - поява відеосеріалів на YouTube. Окремі ролики будуть поєднувати єдиним сюжетом чи концептом. Такі спроби вже робляться. Зокрема, блогер Шейн Доусон зробив 3-серійний репортаж про фестиваль відеоблогерів Tanacon. Лише одна серія зібрала понад 18 млн переглядів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google Maps потішить цікавими оновленнями

На жаль, однією з майбутніх тенденцій експерти називають і збільшення реклами у кожному ролику. Адже проект платних акаунтів YouTube Premium сподівань компанії не виправдав. Тож працюватимуть над підвищенням монетизації популярних роликів YouTube Originals.

"Дивлячись у 2019-й, ми плануємо інвестувати у програмні розробки та забезпечення рекламної підтримки наших YouTube Originals, аби задовольнити запити зростаючої фанатської бази", - заявив представник компанії Variety.

Відеоогляд від YouTube став найгіршим за версією самого відеохостингу. Відео набрало найбільшу кількість "дизлайків" - близько 10 млн.

Користувачі обурені, що у ролику не згадані топові зірки YouTube 2018-го Логан Пол, Шейн Доусон і PewDiePie.

Зараз ви читаєте новину «Що чекає соцмережі в новому році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути