неділя, 24 вересня 2023 11:15

Був сенсорним і з картою пам'яті - показали перший смартфон на Android

Перший в світі смартфон на Android святкує десятиріччя.

Телефон HTC Dream був оснащений 3-мегапіксельною камерою і мав конструкцію слайдера. Його презентували 24 вересня 2008 року.

Через окрему клавіатуру пристрій був товщиною 17 мм. Екран був сенсорним. Мав ядро в процесорі Qualcomm MSM7201A з тактовою частотою 528 МГц. Смартфон мав 192 МБ оперативної пам'яті і підтримував карту пам'яті до 16 ГБ.

Цей смартфон одразу побив рекорд щодо захоплення ринку - охопив 6% всього ринку Сполучених Штатів.

У 2009 році презентували чотири оновлення платформи. У лютому вийшла версія 1.1, але з виправленням різних помилок. У квітні і вересні вийшли ще два поновлення - 1.5 Cupcake і 1.6 Donut відповідно. Оновлення Cupcake привнесло істотні зміни: віртуальна клавіатура, відтворення і запис відео, браузер і інші. У Donut вперше з'явилися підтримка різних дозволів і щільності екрану і мереж CDMA. У жовтні того ж року вийшла версія операційної системи Android 2.0 Eclair з підтримкою декількох акаунтів Google, підтримкою браузером мови HTML5 та інших нововведень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Android має приховані можливості

  Первый в мире смартфон на Android празднует десятилетие. Фото: Хроника.инфо
Первый в мире смартфон на Android празднует десятилетие. Фото: Хроника.инфо

За межами США першим Android-смартфоном, що надійшов в продаж став Highscreen PP5420. З виходом Android третьої версії, орієнтованої на планшети, все більше виробників оголошували і про випуск планшетів на цій платформі. Також компанія Google у співпраці з різними компаніями випустила власні пристрої в серії Google Nexus. Саме ці пристрої першими отримують оновлення до нових версій.

Крім смартфонів і планшетів, операційну систему Android встановлюють і на інші пристрої. У кінці 2009 року з'явилася в продажу перша фоторамка, яка працює на Android. У червні 2011 року італійська компанія Blue Sky анонсувала випуск інтелектуальних наручних годинників i'm Watch під керуванням ОС Android. У серпні 2012 року Nikon представила першу в світі фотокамеру, яка також працює на Android.

Ґаджети на операційній системі Android швидше працюють, ніж iPhone. Компанія Qualcomm провела тестування інструментом Speedtest. Тестували процесор Snapdragon 845 із вбудованим модемом X20 LTE, які використовують у пристроях на Android, і Intel XMM 7480 і 7360, які використовує Apple у своїх iPhone.

Зараз ви читаєте новину «Був сенсорним і з картою пам'яті - показали перший смартфон на Android». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути