середа, 11 квітня 2007 08:44

Астрономи вперше знайшли воду поза Сонячною системою

Астрономи вперше знайшли воду на планеті, розташованій за межами Сонячної системи. Сліди водяної пари були виявлені американськими ученими в атмосфері юпітероподібної планети HD 209458b у сузір"ї Пегаса. За словами одного з учених, що зробили це відкриття, знахідка підтвердила припущення про наявність води на безлічі планет цього типу.

Планета HD 209458b розташована на відстані 150 світлових років від Землі. Вона має дуже короткий - завдовжки всього три з половиною земні дні - період обертання навколо свого світила, тому ученим було легко спостерігати за нею.

Питання про існування води на інших планетах завжди особливо хвилювало учених, оскільки її наявність є однією з необхідних умов виникнення органічного життя. Нагадаємо, що довгі пошуки води на Марсі поки не вирішили остаточно питання про наявність цієї речовини на червоній планеті, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Астрономи вперше знайшли воду поза Сонячною системою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути