Ексклюзиви
вівторок, 03 червня 2014 11:37

Apple презентувала нову мову програмування Swift

Apple презентувала нову мову програмування  Swift
http://ukrainianiphone.com/

На конференції розробників WWDC 2014 "яблучна компанія" анонсувала нову мову програмування Swift. Розробники намагалися зробити Swift значно швидшою та простішою за Objective-C. Мова створювалася на базі платформи NeXt, з якої виріс iOS та OS X. Додатковим плюсом мови буде можливість переглядати результати свого програмування у реальному часі.

У прес-релізі Apple описує нову мову так:

"Swift - це новий потужна мова програмування для iOS і OS X, яка дозволяє розробникам створювати приголомшливі додатки з ще більшою легкістю. Мова Swift, розроблена для Cocoa і Cocoa Touch, поєднує продуктивність і ефективність компільованих мов з простотою і інтерактивністю популярних скриптових мов. Swift спроектований таким чином, щоб допомагати розробникам у створенні більш безпечного і надійного коду, усуваючи при цьому цілі категорії поширених програмних помилок. Він може співіснувати з кодом Objective-C, дозволяючи розробникам легко інтегрувати Swift у вже створені ними програми. Майданчики Xcode Playground роблять написання Swift-коду неймовірно інтерактивним, тому що дозволяють миттєво відображати результат його виконання ".

Прочитати додаткову інформацію про Swift можна у 500-сторінковому посібнику на iBooks Store. Бета-версія мови викладена на сайті developer.apple.com і доступна для всіх учасників програм iOS Developer Program та OS X Developer Program. Закінчити розробку планують восени.

Зараз ви читаєте новину «Apple презентувала нову мову програмування Swift». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути