пʼятниця, 23 липня 2010 01:30

Стрес погіршує пам"ять

Американські вчені дослідили, що стрес убиває пам"ять та інтелект. Нейрофізіологи експериментували на мишах. Кожну посадили в окрему колбу на вібруючу поверхню в яскраво освітленій лабораторії. Експеримент супроводжувався музикою і шумом протягом 5 год. Гризунам створили штучний стрес. Після цього в них виявили деградацію нейронів, зниження здатності сприймати.

Психіатр 34-річний Олександр Осадчий із столичної міської психоневрологічної лікарні N2 говорить, що так само почуваються люди у стані стресу. Особливо жителі великих міст.

— Пацієнтів зі стресами більшає. Основними причинами є дефіцит стосунків. Жінкам бракує стосунків із чоловіками, дітям — із батьками. У стресовому стані людина фокусується лише на проблемі, другорядні подразники не сприймає, гірше запам"ятовує. Помилкою є заїдати стреси солодощами чи фізично перевантажуватися. Це допоможе частково. Головне — визначити об"єкт тривоги, страху. Якщо вчасно не вийти зі стресового стану, може бути невроз. Тоді без допомоги фахівця не обійтися.

У Київському інституті соціології кажуть: українці найчастіше переживають стрес через важку хворобу чи смерть близьких та втрату роботи.

Зараз ви читаєте новину «Стрес погіршує пам"ять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути