Ексклюзиви
вівторок, 02 лютого 2010 11:58

США відмовилися від бази на місяці

США відмовилися від бази на місяці

Президент США Барак Обама ухвалив рішення відмовитися від програми польоту на місяць американського аерокосмічного агентства. На його думку, бюджет цього проекту сильно завищений, хоча нічого інноваційного в ньому не немає. Крім того, місячна програма вже відстає від графіка. Обама додав, що від цього страждають інші проекти NASA.

Керівник NASA Чарльз Болден вже повідомив Роскосмосу про відмову від космічної програми "Сузір"я" (Constellation), а також про припинення розробки космічного корабля "Оріон" і ракет-носителів "Арес I" і "Арес V".

Повідомляється, що замість фінансування місячної програми NASA планує виділити кошти приватним компаніям на проектування пілотованого космічного корабля. При цьому журналісти відзначають, що агентство вже витратило на "Сузір"я" близько 9 мільярдів доларів.

Відомо, що бюджет NASA на 2011 рік складе близько 19 мільярдів доларів. При цьому в найближчі п"ять років бюджет планують збільшити ще на шість мільярдів доларів.

Нова програма освоєння космосу була запущена в 2004 році за ініціативою Джорджа Буша, який займав у той час пост президента США. Передбачалося, що американці замінять зношені шаттли новими кораблями, а також дістануться до Місяця і побудують там базу.

Перший політ нового корабля на МКС повинен був відбутися в 2015 році. До 2020 року фахівці NASA розраховували завершити споруду бази на Місяці, після чого почати підготовку експедиції на Марс. Проте реалізація проекту ускладнювалася через брак коштів і невдалі випробування, внаслідок чого він почав сильно відставати від графіка.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «США відмовилися від бази на місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути