вівторок, 21 липня 2009 16:03

Випустили першу в світі "флешку" об"ємом 256 гігабайт

Випустили першу в світі "флешку" об"ємом 256 гігабайт

Компанія KingstonTechnology випустила першу в світі флеш-карту з об"ємом пам"яті в 256 гігабайт. Новий USB-накопичувач отримав назву Datatraveler 300. Швидкість запису даних на нову флешку складає 10 мегабайт на секунду, а швидкість зчитування - 20 мегабайт на секунду.

Новий пристрій поки доступний тільки мешканцям Європи. Вартість флешки складає майже 566 фунтів стерлінгів (більше 930 доларів), пише Engadget. Пристрій працює з операційними системами сімейства Windows (зокрема Vista і XP), а також з MacOS X і Linux.

У комплекті з Datatraveler 300 поставляється спеціальне програмне забезпечення PasswordTraveler для Windows, яке дозволить захистити дані, що знаходяться на флешці. У прес-релізі також наголошується, що Datatraveler 300 підійде власникам нетбуків, а також користувачам, які працюють з великими об"ємами даних.

В середині червня поточного року компанія KingstonTechnology випустила першу в світі флеш-карту з об"ємом пам"яті в 128 гігабайт. Вартість накопичувача, який отримав назву Datatraveler 200, складає більше 500 доларів.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Випустили першу в світі "флешку" об"ємом 256 гігабайт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути