Ексклюзиви
середа, 14 травня 2008 13:56

Знайдений ген ласунів

Пристрасть до солодкої їжі може пояснюватися генетичними особливостями людини, з"ясували канадські учені з Університету Торонто. За їх даними, носії одного з варіантів гена Glut2 споживають підвищену кількість цукру і цукрозамінників, повідомляє журнал PhysiologicalGenomics.

Учені під керівництвом Ахмеда ель-Соемі (AhmedEl-sohemy) вивчали щоденний раціон і смакові пристрасті групи немолодих учасників, що страждають надмірною вагою або ожирінням, і групи здорових худих молодих людей. Також у всіх добровольців був узятий аналіз крові для визначення гена Glut2 (glucosetransportertype 2), контролюючого доставку цукру (глюкози) в клітини.

З"ясувалося, що носії певного варіанту гена Glut2 в обох групах учасників споживали більше глюкози, фруктози і сахарози, ніж інші. Зокрема, молоді люди, що несуть цей генетичний варіант, споживали більше солодких напоїв і цукерок, відзначили учені. В той же час об"єм споживання білків, жирів і алкоголю залишався таким же, як і у інших учасників, повідомили дослідники.

"Результати дослідження допоможуть пояснити деякі з індивідуальних переваг людей. Це особливо важливо з урахуванням зростаючого розповсюдження ожиріння і діабету в світі", - резюмував Ахмед ель-Соемі, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Знайдений ген ласунів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути