Ексклюзиви
вівторок, 20 травня 2008 10:31

Знайдена причина бездітності

Діти, що народилися передчасно, частіше залишаються бездітними. До такого висновку дійшли американські учені, що прослідкували долю 1,2 мільйона чоловік, що народилися в Норвегії в період з 1967 по 1988 роки.

За даними дослідників з Медичного центру при Університеті Д"юка, близько 60 тисяч дітей, народжених в цей період, з"явилися на світ передчасно - на терміні до 37 тижнів вагітності. Згодом хлопчики, що з"явилися на світ на 28-32 тижні вагітності, ставали батьками на 30% рідше, ніж ті, що народилися в строк. Дівчатка ж залишалися бездітними на 19% частіше, ніжті, що народилися вчасно.

При народженні на ранішому терміні вагітності ризик бездітності збільшувався. Хлопчики, що з"явилися на світ на 22-27 тижні вагітності, обзаводилися власним потомством на 76% рідше, ніж ті, що народилися в 37-40 тижнів. Дівчатка, що народилися на цьому терміні, залишалися бездітними на 67% частіше, ніж народжені вчасно, повідомила керівник дослідження Гіта Свамі.

Учені підтвердили, що смертність недоношених дітей на першому році життя вища, ніж у доношених. Та ж тенденція зберігається і у дітей у віці від одного до п"яти років, особливо серед хлопчиків, показники результати дослідження.

В даний час учені аналізують причини підвищеної смертності дітей старших за один рік, що народилися недоношеними. Проте вже зараз зрозуміло, що такі діти частіше вмирають в результаті природжених дефектів і онкологічних захворювань, повідомляє Взгляд.

Зараз ви читаєте новину «Знайдена причина бездітності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути