Ексклюзиви
середа, 02 червня 2010 19:52

Завдяки новому аналізу крові рак виявлятимуть на початкових стадіях

Завдяки новому аналізу крові рак виявлятимуть на початкових стадіях

Вчені з Ноттінгемського університету (Велика Британія) та дослідницької компанії Oncimmune розробили аналіз крові, що дозволяє виявляти рак задовго до виникнення перших пухлин.

Це перший тест, який точно розпізнає "ракові" сигнали, що їх надсилає імунна система людини. Доведено, що такі сигнали можна виявляти за п'ять років до появи пухлин. Це дає пацієнтам і лікарям життєво важливу перевагу в лікуванні хвороби.

Аналіз EarlyCDT-Lung розроблявся протягом п'ятнадцяти років. Спочатку його завданням було полегшувати виявлення раку легенів. Цільова аудиторія аналізу - 40-75-річні представники груп ризику (курці з великим стажем і ті, хто кинули палити).

Тест підійде також тим, хто зазнавав впливу інших факторів ризику, пов'язаних з раком легенів: наприклад, контактував з радоном, азбестом або відхав чужий сигаретний дим. Учені запевняють, що в майбутньому аналіз можна буде застосовувати також для виявлення раку товстої кишки і яєчників.

Для аналізу потрібно всього 10 мілілітрів крові і тиждень часу. Методика передбачає ідентифікацію імунної відповіді на перші молекулярні ознаки зростання раку. Ракові клітини виробляють ледь помітну кількість білкового матеріалу, антигену, який змушує імунну систему виробляти великий обсяг аутоімунних антитіл.

Британські дослідники мають намір представити свою розробку до кінця червня у США, а на початку наступного року - у Великій Британії.

Компьюлента

Зараз ви читаєте новину «Завдяки новому аналізу крові рак виявлятимуть на початкових стадіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути