четвер, 22 березня 2007 18:49

Захворювання на рак можна уникнути за допомогою фруктів і прогулянок

Головний онколог Міністерства охорони здоров"я Ігор Щепотін переконує, що запобігти раковим захворюванням можна за допомогою здорового способу життя.

— Відразу хочу застерегти: поради дають усі, кому не ліньки, - говорить Ігор Щепотін. - Це дуже ласий шматочок для шарлатанів. А рак мають лікувати професіонали, лікарі. На жаль, часто буває, що хворий слухає рекомендації сумнівних цілителів, бабок-шептух. Спочатку гає час, а до фахівців звертається, коли хвороба уже прогресує. Отож перша порада — не займайтеся самолікуванням і не дійте за принципом "якось воно буде".

Є чіткі й прості рекомендації, що допоможуть зменшити ймовірність захворювання на рак на 40 відсотків. Особливо важливий раціон харчування. Рослинна їжа має покривати енергетичний запас організму на 75 відсотків. Щодня треба з"їдати як мінімум п"ять різних овочів і фруктів. Відповідно, тваринна їжа має становити 25 відсотків меню. Готувати варто на маленькому вогні, аби не пересмажити. Важливо контролювати свою вагу — дуже шкідливо як швидко худнути, так і набирати кілограми. Обов"язкові фізичні навантаження. Йдеться навіть не про відвідування тренажерних залів. Досить 40-хвилинної щоденної прогулянки на свіжому повітрі.

Газета по-українськи

Повне інтерв"ю итайте тут "Сплеск "чорнобильських" раків очікується 2011 року"

Зараз ви читаєте новину «Захворювання на рак можна уникнути за допомогою фруктів і прогулянок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути