понеділок, 30 листопада 2020 10:40

Загадковий моноліт таємниче з'явився посеред пустелі, а потім зник

Загадковий моноліт таємниче з'явився посеред пустелі, а потім зник
Об'єкт, який випадково виявили 18 листопада на федеральних землях у пустельному регіоні штату, був виготовлений з металевих листів заввишки 4 м. Фото: utah.gov

В Америці знайшли загадковий металевий моноліт, який невідомо як з'явився в одному з віддалених районів пустелі штату Юта. Об'єкт зацікавив тисячі людей з усього світу, а тоді раптово зник.

Про це заявили у Бюро землекористування Юти.

"Незаконно встановлена споруда, названа "монолітом", була прибрана з земель Бюро землекористування невідомою стороною. Бюро не прибирало споруду", - йдеться у повідомленні.

Об'єкт, який випадково виявили 18 листопада на федеральних землях у пустельному регіоні штату, був виготовлений з металевих листів заввишки 4 м та 1,5 м завширшки. Поки що ніхто не взяв відповідальності за його встановлення, а тим паче за демонтаж. Розслідуванням зникнення займатиметься офіс шерифа.

Металевий моноліт, встановлений серед червоних скель в американській пустелі, одразу викликав асоціації з фантастичною стрічкою режисера Стенлі Кубрика 1968 року. У встановленні об'єкта підозрюють художників чи фанатів фільму "2001: Космічна одіссея".

Видання Insider за допомогою супутникових знімків встановило, що його встановили у період між літом 2015-го та осінню 2016 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Архітектор створить небачений будинок із вантажних контейнерів

6 квітня 1968 року у світовий прокат вийшов фільм Стенлі Кубріка "2001: Космічна одіссея". Стрічка стала проривом у науково-фантастичному кіно.

Ключовим у сюжеті фільму також є загадковий моноліт – позаземне тіло. Вперше потрапляє на Землю в доісторичний період. Пришвидшує еволюцію прадавньої людини. Вдруге земляни зіштовхнулися з монолітом під час висадки на Місяць. Швидкий розвиток технологій ХХІ ст. дозволив людям відправити космічний корабель на дослідження моноліту біля Юпітера.

Зараз ви читаєте новину «Загадковий моноліт таємниче з'явився посеред пустелі, а потім зник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути