четвер, 04 грудня 2008 16:16

Wіkіpedіa модернізує свій інтерфейс

Wіkіpedіa модернізує свій інтерфейс

Фонд Wіkіmedіa Foundatіon, що розвиває онлайнову енциклопедію Wіkіpedіa, одержав від Stanton Foundatіon грант у розмірі 890 тисяч доларів. Ці гроші будуть витрачені фондом на модернізацію користувальницького інтерфейсу Wіkіpedіa.

Фахівці Wіkіmedіa Foundatіon повинні визначити, що саме в програмному забезпеченні Wіkіpedіa відштовхує людей і заважає їм розміщати нові статті, або редагувати вже наявні матеріали. Потім ці перешкоди будуть усунуті.

Очікується, що це дозволить залучити для редагування вже готових статей Wіkіpedіa і написання нових матеріалів експертів, що є професіоналами у своїй галузі, але не відрізняються комп"ютерною грамотністю.

Онлайнова енциклопедія Wіkіpedіa була запущена в 2001 році. У цей час вона об"єднує енциклопедичні статті, написані 250 мовами. У березні поточного року в Wіkіpedіa була написана десятимільйонна стаття, повідомляє Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «Wіkіpedіa модернізує свій інтерфейс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути