Ексклюзиви
субота, 02 серпня 2008 20:24

Встановлено, що викликає відчуття голоду

Встановлено, що викликає відчуття голоду
Зайвий жир на талії та стегнах може викликати відчуття голоду, стимулюючи апетит, відкрили лікарі Науково-дослідного інституту Lawson (Лондон, Велика Британія) та Університету Західного Онтаріо (Канада). Згідно їхньому дослідженню, черевна жирова тканина відтворює гормон нейропептидNPY, що посилає мозку сигнали про голод. Медики зробили висновок, що саме з цієї причини повні люди і люди з ожирінням постійно хочуть їсти.

Жирова клітина не може копіювати саму себе, пояснюють вчені. Але гормональне збільшення NPY активує її клітинна відповідь, що призводить до замкнутого кола: виробництво цього гормону в мозку примушує людину їсти більше, в тканинах накопичується зайвий жир, а потім цей жир також починає виробляти NPY і підвищувати кількість жирових клітин. Надалі фізіологи мають намір дізнатися, чи може гормон NPY переміщатися кровообігом до мозку. Якщо це буде встановлено, тоді клініцисти зможуть розробити простий аналіз крові на ідентифікацію збільшених рівнів NPY, щоб своєчасно допомогти пацієнтам із зайвою вагою і запобігти захворюванням, пов"язаним з ожирінням, повідомляє neboley.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Встановлено, що викликає відчуття голоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути