Ексклюзиви
понеділок, 24 березня 2008 20:37

Врятувати Великий Бар"єрний риф допоможуть риби

Врятувати Великий Бар"єрний риф допоможуть риби

Збереження популяція риб може бути головним чинником, який врятує коралові рифи від негативного впливу кліматичних змін. Як з"ясували австралійські вчені, деякі види риб очищають корали від водоростей і шкідливих відкладень, і, можливо, можуть допомогти зберегти Великий Бар"єрний риф.

У Австралії вже висловлюються побоювання з приводу майбутнього Великого Бар"єрного рифа - гряди коралових островів і рифів в Кораловому морі. Протяжність рифа, який вважається національним надбанням Австралії, складає більше 2 тис. км.

"Великий Бар"єрний риф все ще залишається екологічно стійкою системою. І певні види риб можуть зіграти ключову роль в його здатності до регенерації", - сказав професор Тері Хьюджес (Terry Hughes) з Університету Джеймса Кука (James Cook University) в Таунсвіллі. Під керівництвом Хьюджеса були проведені ряд досліджень, які підтвердили, що нові коралові поліпи формуються швидше у випадку, якщо у воді, що оточує рифи, мешкає більше риб.

Проте, за словами вчених, одне розведення риб не допоможе врятувати Великий Бар"єрний риф: необхідно поєднувати ці заходи із зниженням рівня забрудненості побережжя, повідомляє Освiтнiй портал.

Зараз ви читаєте новину «Врятувати Великий Бар"єрний риф допоможуть риби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути