Ексклюзиви
середа, 29 серпня 2018 16:11

Вовка Тобіаса загризла власна зграя у зоопарку

Вовка Тобіаса загризла власна зграя у зоопарку
Вовченя привезли з-під Павлограда

У Черкаському зоопарку загинув молодий вовк Тобіас. Його загризли троє інших вовків, яких привезли із зоопарку Луцька. Інформацію підтвердив директор зоопарку Євген Ван.

"Усі вовки були молодими, – розповідає Євген Леонідович. – Влітку минулого року тварин привезли до нас, коли їм було від сили кілька місяців. Тут вони мали стати окрасою нової експозиції "Земля ведмедів і вовків". На жаль вовк – тварина, яка звикла жити в зграї з її специфічними законами. Серед тих трьох вовків визначився вожак, та ті, хто йому підпорядковується. Очевидно, луцькій зграї чимсь не сподобався вовк із Дніпропетровської області".

Вовка привезли до Черкас минулого року. У тримісячному віці його лігво в лісі біля Павлограду на Дніпропетровщині вислідили браконьєри. Вовчицю й вовченят убили. Не стали чіпати лише Тобіаса. Кажуть, що вбивство останнього з виводку – погана прикмета. Мисливці принесли вовченя в село до ферми. Тварину взяв місцевий дядько. Тримав його у вольєрі. Кормив об'їдками зі свого столу. Вовченя захворіло й майже помирало.

Друзі повідомили захисницю тварин з організації "Право на життя" Оксану Семехіну. Наступного дня вона поїхала вмовляти господаря віддати вовка.

"До вечора ледве погодився, – згадує Оксана. – Подзвонили в харківський зоопарк. Там сказали, що ми вовченя не довеземо. Полетіли машиною в Павлоград, бо лік ішов на години. Місцеві ветеринарні лікарі вирішили показати характер. Мовляв, ставайте в чергу й чекайте. До того ж, нічого не обіцяли. Було вирішено їхати в Дніпро. Знайшли клініку й помістили вовченя туди. Воно мало ентерит – запалення кишок. Загалом витратили на лікування 12 тисяч гривень".

Тварина поправилася й виросла. Замість трьох кілограмів у серпні минулого року він став важити вісім. Спочатку їв кашу з м'ясом. Останні дні перед від'їздом до Черкас перевели лише на відбірну яловичину.

Оксана каже, що тоді вовк став зовсім ручним.

"Грався з м'ячиком, лягав на спину, щоби ми йому чухали пузо. Але не любив гуляти на поводку. Тричі на день мусіли вигулювали вовченя вулицями міста. Агресії з боку домашніх собак не було".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Собака врятував життя травмованій жінці

Експозицію "Земля ведмедів і вовків" в Черкаському зоопарку збудували за 20 мільйонів гривень. Кошти виділила корпорація "Рошен". Умови проживання там максимально наближені до світу дикої природи.

Зараз ви читаєте новину «Вовка Тобіаса загризла власна зграя у зоопарку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути