Ексклюзиви
середа, 26 березня 2008 12:50

Висунуто чергову гіпотезу про появу життя на Землі

Висунуто чергову гіпотезу про появу життя на Землі
Геологи Лондонського імперського коледжу (Велика Британія) в ході вивчення складу двох метеоритів, знайдених в Антарктиді в 90-х роках, виявили в них амінокислоти, основні структурні елементи білків.

Вивчені метеорити багаті на вуглець, а за даними вчених це свідчить про те, що вони можуть бути фрагментами астероїдів, що сформувалися незабаром після народження нашої сонячної системи. Вік метеоритів, за оцінками, становить 3,8-4,5 млрд років. Вважається, що майже такий же час тому, але трохи пізніше, на Землі зародилося життя.

Яким чином саме це відбулося, науці поки що не відомо. Проте британські геологи на підставі своєї знахідки роблять припущення, що рання Сонячна система була більш багата на біологічну "сировину", ніж вважалося дотепер, і що саме бомбардування Землі метеоритами, які містять амінокислоти та інші необхідні речовини, дало поштовх появі життя на нашій планеті.

Серед численних гіпотез виникнення життя на Землі згадаємо наступні: життя було створене надприродною істотою в певний час (креаціонізм); життя виникало неодноразово з неживої речовини (самозародження); життя існувало завжди (теорія стаціонарного стану); життя занесене на нашу планету ззовні (теорія панспермії); життя виникло один раз у результаті процесів, що підкоряються хімічним та фізичним законам (біохімічна еволюція), повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «Висунуто чергову гіпотезу про появу життя на Землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути