Ексклюзиви
середа, 18 червня 2008 10:59

Вірус "Однокласників" перекинувся на ЖЖ

Вірус "Однокласників" перекинувся на ЖЖ

Заразна "Міс Рунет", що атакувала користувачів соціальної мережі "Одноклассники.ру" троянами в кінці травня, проникла на сервіс Livejournal.

Аккаунт з рідним російському оку ім"ям Наталія, зареєстрований на блогхостінгу 5 днів тому, в довільному порядку додає в "список друзів" декілька десятків користувачів щоденно. Днями під роздачу потрапили близько 150 аккаунтов з ніками, що починаються на букву "p".

У журналі "Наталії" висить всього один пост від 11 червня, в якому господиня журналу пише про те, що мріє пройти у фінал конкурсу "Міс Рунет". Посилання веде на сторінку з фотографіями претендентки. Причому, якщо натиснути на будь-яке інше посилання на сайті: "новини конкурсу", "щоденники учасниць" або "преса про конкурс" - відбувається редірект на звичайний порносайт. Залишається тільки здогадуватися, скільки доброзичливих і готових підтримати ближнього юзерів ЖЖ за останні п"ять днів встигло "віддати голос" за симпатичну дівчину, зображену на фотографіях.

Цікаво, що картинка користувача ЖЖ-аккаунта "учасниці конкурсу" - та сама, що і у "претендентки", що атакувала особистими повідомленнями користувачів соціальної мережі "Однокласники". Мабуть, дівчина так хоче виграти престижний інтернет-конкурс, що вирішила не обмежуватися масштабами одного ресурсу. Або хтось просто дотепно жартує.

Нагадаємо, що хитромудрі віруси останнім часом стали справжньою грозою для користувачів соціальних мереж. У другій половині травня цього року небезпечний черв, що загрожує знищити всю інформацію на комп"ютерах, що "заразилися", атакував популярний ресурс "В Контакті". Через декілька днів "Однокласники" піддалися спам-розсилці згаданої вище "Наталії". А зовсім недавно багато інтернет-користувачів почали одержувати листи з нібито повідомленнями від "Однокласників", які насправді ведуть на ресурс, з якого на комп"ютер завантажується троян.


www.webplanet.ru

Зараз ви читаєте новину «Вірус "Однокласників" перекинувся на ЖЖ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути