середа, 18 червня 2008 09:31

Вихлопні гази спричиняють алергічні захворювання у дітей

Результати німецького дослідження, проведеного в Центрі Гельмгольца з Дослідження Навколишнього Середовища і Здоров"я в Мюнхені достовірно підтвердили існування сильного взаємозв"язку між забрудненням навколишнього повітря вихлопними газами і алергією у дітей. Вченні вважають, що ризик розвитку алергічних реакцій у дітей, які проживають поблизу великих трас, зростає на 50%.

Інші дослідники також висловили припущення про існування глобального зв"язку, але в даному дослідженні вперше встановлена відстань до найближчої дороги, пов"язана з розвитком алергії у дітей. Епідеміолог Іоахім Хайнрік (Joachim Heinrich), автор даного дослідження, вважає, що ризик захворювання на бронхіальну астму у дітей, сінну лихоманку, екзему та інші алергічні хвороби у дітей. І проживають на відстані 50 метрів від траси на 50% більший , в порівнянні з тими, хто проживає на відстані 1000 метрів.

Хайнрік збирається продовжити спостереження за учасниками дослідження впродовж наступних кількох років, щоб визначити, як впливає на проблеми, пов"язані з забрудненням навколишнього середовища, переїзд в менш забруднені райони міста, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Вихлопні гази спричиняють алергічні захворювання у дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути