понеділок, 31 березня 2008 14:10

Відвідувачам сайту для епілептиків розіслали викликаючий припадки спам

Відвідувачі інтернет-форуму американської некомерційної організації Epilepsy Foundation одержали електронні листи з графічними файлами, здатними спровокувати епілептичний припадок. За даними адміністрації форуму, організована невстановленими зловмисниками розсилка спровокувала напади у декількох пацієнтів.

Перша розсилка повідомлень, що містили графічний файл, - геометричні фігури, що переливаються яскравими кольорами - відбулася в суботу, 22 березня. Швидка зміна кольору і яскравості зображення може спровокувати припадки або сильний головний біль у пацієнтів з фотосенситивною епілепсією.

Наступного дня зловмисники змінили тактику, розмістивши посилання на сайт з аналогічними зображеннями на форумі Epilepsy Foundation.

За даними адміністрації форуму, дії організаторів розсилки спровокували епілептичні напади у декількох користувачів. Точне число постраждалих залишається невідомим, оскільки багато пацієнтів ще не встигли повідомити про події.

Основним підозрюваним в організації розсилки на даний момент є співтовариство мережевих хуліганів Anonymous, відоме своїми кампаніями проти сайтів Церкви Саєнтології. Втім, заява, разміщена на сайті Anonymous 7chan.org, категорично заперечує який-небудь зв"язок співтовариства з даним інцидентом. Автори заяви називають подію провокацією, організованою саєнтологами з метою дискредитації Anonymous, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Відвідувачам сайту для епілептиків розіслали викликаючий припадки спам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути