середа, 05 грудня 2007 16:59

Від сонячної батареї можна зарядити будь-який телефон

  У сонячній батареї заряд може зберігатися три місяці. Такий прилад варто брати з собою у дорогу. Він підстрахує, щоб мобільний раптово не вимкнувся
У сонячній батареї заряд може зберігатися три місяці. Такий прилад варто брати з собою у дорогу. Він підстрахує, щоб мобільний раптово не вимкнувся

Акумулятори мобільних телефонів бояться холоду. На морозі батарея несподівано може сісти за кілька хвилин і телефон "здохне".

— Із моєю "Нокією 3220" коїться щось дивне, — розповідає 29-річна киянка Ірина. — Лише вийду на вулицю — телефон починає "пілікати", що він розрядився. Поділка — на нулю. А заходжу до приміщення — знову стає три рисочки зарядки. Мобільному два роки.

Узимку батарея розряджається удвічі швидше, кажуть фахівці.

— Телефон починає глючити, якщо температура знижується до мінус п"яти, — стверджує Ян — технічний експерт із компанії "Нокія". Говорить, що носити мобільний треба у внутрішній кишені верхнього одягу або десь ближче до тіла.

Аби підстрахуватися від раптового вимкнення телефону, можна пошити хутряний чохол. Або, як киянин Вадим Якубець, 32 роки, носити з собою сонячну батарею "Фрілоудер" від компанії "Солар Технолоджі".

Такий прилад йому подарували друзі. Батарея заряджається від світла або від комп"ютера. До неї можна під"єднати телефони "Нокія", "Сіменс", "Самсунґ" та "Соні Ерікссон" — у комплекті є чотири перехідники та USB-кабель.

Від комп"ютера можна одночасно підживлювати батарею та мобільний

Вадим заряджає від "Фрілоудера" два телефони — "Соні Ерікссон К710і" та "Нокію 6585". Батарею "заправляє" від комп"ютера та кладе в сумку, щоб можна було підзарядити мобільник у будь-який момент.

— Ношу одну сонячну батарею замість двох зарядок, — говорить Якубець. — Я в захваті від цієї штуковини.

Від комп"ютера можна одночасно заряджати й батарею, й мобільний. Коли лампочка на сонячному акумуляторі з червоної зміниться на зелену — значить обидва пристрої готові до роботи. Від такої батареї можна живити кишенькові комп"ютери, цифрові камери, МР3-плеєри й радіо.

Корпус зарядки виготовлений із алюмінію. Заряд зберігається у батареї три місяці. Акумулятор повністю заряджається за п"ять годин на сонці й за три через USB-порт від комп"ютера. Коштує 298 грн.

Схожу сонячну батарею іншого виробника "Ахілл SBC-05" можна купити у столичному магазині "МКС" на проспекті Перемоги, 20, за 255,60 грн.

— У нас вона з"явилася менше тижня тому, — розповідає продавець Руслан Козюба, 24 роки. — Підходить для всіх приладів, що мають роз"єм USB.

Акумулятори працюють на цукрі й воді

Компанія "Соні" розробила батарею, що виробляє енергію з цукру. Відбувається це за принципом роботи живого організму. Коли цукор розщеплюється, виділяється енергія. Тести доводять, що "солодка батарейка" може зарядити MP3-плеєр "Соні Валкман".
Акумулятор на воді представила компанія "Самсунґ". Такий пристрій може забезпечити мобільному телефону 10 год роботи. У акумуляторі є картриджі. Їх потрібно замінювати кожні чотири дні.
Ще один зарядний пристрій розробляє компанія "Хайміні". Він збиратиме енергію вітру й сонця. Накопиченого за годину заряду вистачить на 15 хв розмови по мобільному.
У США створили акумулятор для мобілок, що начебто працюватиме 30 років без підзарядки. Його розробили в лабораторії військово-повітряних сил США. Продавати планують з 2009-го.
19-річний студент з Індії Панкаж Шарма розробив туфлі, за допомогою яких можна заряджати мобільні телефони. Аби взуття виробляло енергію, Панкаж вбудував у підошву динамо-машину. При натисканні виробляється енергія, яку генератор переробляє в електричну. Мобільний телефон потрібно прикріпити на литку, а в зарядне гніздо вставити дріт із взуття. Для підзарядки телефону треба багато ходити.

Зараз ви читаєте новину «Від сонячної батареї можна зарядити будь-який телефон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути