Ексклюзиви
понеділок, 01 вересня 2008 20:12

Від чого залежить кількість спаму

Кількість небажаних електронних листів, які отримують інтернет-користувачі, може залежати від того, яка буква є першої в адресі електронної пошти.

Результати вивчення 550 мільйонів листів показали, що електронні адреси, що починаються на A, M, S, R або P часто отримують більше 40% спаму.

У той же самий час, якщо адреса починається на Q, Y або Z, то небажаних листів в таких поштових скриньках виявляється близько 20% або навіть менше передає ВВС.

За словами комп"ютерного фахівця Річарда Клейтона з Кембріджського університету, спамери організовують так звані "словарні" атаки: якщо вони, наприклад знають, що напевно існує адреса [email protected], то вони можуть спробувати відправити лист на адресу [email protected], щоб перевірити, чи існує він.

А оскільки імен, що починаються, наприклад, на M більше, ніж на Q, то і спамери з більшою вірогідністю вирішують використовувати популярні імена для розсилки небажаних електронних листів.

Клейтон, проте, відзначив, що дослідження виявило декілька дивацтв, які вимагають додаткового вивчення. Наприклад, адреси, що починаються на U, отримують більше 50% спаму, хоча таких адрес порівняно небагато, повідомляє ВВС.
Зараз ви читаєте новину «Від чого залежить кількість спаму ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути