четвер, 26 червня 2008 13:06

"Віагру" прирівняють до допінгових субстанцій

Діюча речовина "Віагри" - силденафіл - і схожі з ним препарати можуть віднести до допінгових субстанцій. Підставою для цього послужило часте виявлення ліків від імпотенції в пробах сечі спортсменів, імовірно пов"язане із спробами поліпшити результати змагань.

Силденафіл і споріднені йому препарати (тадалафіл, варденафіл) внесені до списку моніторингу Усесвітнього антидопінгового агентства (WADA, ВАДА) для ухвалення рішення про включення їх в список допінгів. Рішення буде ухвалено не раніше наступного року, так що заборона не торкнеться учасників олімпіади в Пекіні.

"Віагра" (силденафіл), "Левітра" (варденафіл) і "Сиаліс" (тадалафіл) - троє ліків від еректильної дисфункції, які практично не відрізняються одне від одного.

Передбачається, що окрім своєї основної дії з посилення потенції, препарати класу інгібіторів фосфодіестерази п"ятого типу підвищують кровообіг в м"язах і легенях, тим самим збільшуючи витривалість, особливо в забрудненому або розрідженому повітрі. Публікація 2006 року в Журналі прикладної фізіології підтверджує, що "Віагра" в деяких випадках покращує показники велогонщиків, але не в змаганнях, що проводяться при щільності повітря на рівні моря.

У спортивних колах "Віагра" вже заслужила назву "Вітамін V", повідомляє medportal.ru.

Зараз ви читаєте новину «"Віагру" прирівняють до допінгових субстанцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути