Ексклюзиви
середа, 30 квітня 2008 13:49

Вчені Австралії знайшли новий спосіб лікування ожиріння

Вчені Австралії знайшли новий спосіб лікування ожиріння

Дослідники з Інституту Говарда Флорі (Австралія) виявили новий спосіб боротьби з надлишковою вагою та ожирінням. За їхніми даними, "відключення" добре вивченого ферменту сприяє скороченню обсягу жирових відкладень і знижує ризик розвитку діабету.

Ангіотензинперетворюючий фермент, про який йдеться в дослідженні, відповідає за активацію ангіотензина - речовини, що сприяє звуженню просвіту судин і підвищенню артеріального тиску. З попередніх досліджень вченим було відомо, що АПФ активний у клітинах жирової тканини й може сприяти нагромадженню жирових відкладень.

Щоб перевірити цю гіпотезу, вчені вивели мишей, у яких повністю був відсутній ген, що кодує АПФ. Як з"ясувалося, відсутність важливого ферменту призводила до скорочення маси тіла мишей у середньому на 20%, а обсяг жирових відкладень, особливо черевного жиру, знижувався у них у середньому на 50-60%. При цьому вони споживали стільки ж їжі, скільки і їхні звичайні побратими. Крім того, організм генетично модифікованих гризунів швидше засвоював глюкозу, що свідчило про знижений ризик розвитку діабету.

У цей час блокатори АПФ широко використовуються в медицині для лікування гіпертонії. У майбутньому, вважають вчені, ці, або аналогічні їм препарати можуть бути використані й при лікуванні ожиріння, повідомляє Освiтнiй портал.

Зараз ви читаєте новину «Вчені Австралії знайшли новий спосіб лікування ожиріння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути