Ексклюзиви
понеділок, 12 травня 2008 13:51

В інтернеті відкрився смисловий пошуковий ресурс

В інтернеті відкрився смисловий пошуковий ресурс

Компанія Powerset запустила 12 травня однойменний пошуковий ресурс, створений для відповідей на запитання користувачів, пошуку фактів і значень понять. Він сприймає ключові слова, фрази і запитання, задані англійською мовою, і намагається вичленувати їх сенс.

В даний час на запити пошуковик відповідає цитатами з Wikipedia і баз даних Freebase. Очікується, що в майбутньому число джерел розшириться.

Відповіддю на запитання може бути декілька посилань сортованих за категоріями, коротке визначення або ж сторінка з Wikipedia, поряд з якою опублікований зміст і список знайдених у ній фактів. Наприклад, у відповідь на запит "Actors in pulp fiction" буде виведений список акторів, що знялися в "Кримінальному чтиві", а при натисненні на ім"я актора можна буде побачити статтю про нього. До статті додаються знайдені факти, дії і об"єкти.

Це не єдиний пошуковий ресурс, що використовує wiki-технології. На початку 2008 року був запущений сервіс Wikia. Його користувачам пропонується самостійно писати міні-статті з різних тем. Їх статті виводитимуться в пошуковій видачі разом зі звичайними результатами, повідомляє Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «В інтернеті відкрився смисловий пошуковий ресурс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути