середа, 11 червня 2008 14:44

В Індії створили технологію, яка впізнає людей за ходою

Індійські вчені з Технологічного інституту Відья Вікаса й Інженерного коледжу в Місорі створили нову технологію, яка ідентифікує людей за ходою.

Комп"ютерну програму розпізнавання ходи розробили вчені С. Нандіні й Н. Раві Кумар, які виходили з факту, що хода людини така ж унікальна, як і його особистість або відбитки пальців.

Камера відеоспостереження може зафіксувати декілька ключових кадрів, коли повз неї йде людина. Ці кадри фіксують цикл руху людини, перетворюються в силуети й аналізуються з допомогою спеціального алгоритму.

Автори винаходу повідомляють, що набір прикмет людської ходи можна бути помістити в базу даних, з допомогою якої його потім можуть пізнати, як тільки потрапить у поле зору відеокамер.

Дослідники вважають, що цей метод розпізнавання має суттєві переваги перед традиційними (зняття відбитків пальців чи сканування райдужної оболонки ока), бо дозволяє впізнати людину на відстані, без її відома, повідомляє КорреспонденТ.

Зараз ви читаєте новину «В Індії створили технологію, яка впізнає людей за ходою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути