Ексклюзиви
вівторок, 21 вересня 2021 09:33

У чому секрет популярності збірних моделей

У чому секрет популярності збірних моделей
Сьогодні широку популярність завоювали набори для побудови масштабних моделей з пластика і дерева

Що може бути краще, ніж побудувати щось цікаве своїми руками? Виділити час, забруднити руки, але в результаті отримати бажаний результат, видом якого можна насолоджуватися самому або з гордістю показувати друзям. Для цього ідеально підходить хобі - масштабний моделізм. Його суть полягає у створенні зменшених у багато разів моделей різноманітної техніки.

В європейських музеях і донині зберігаються збірні моделі вітрильників, побудовані в 15-16 століттях. Щоправда, тоді на будівництво однієї моделі йшло набагато більше часу і сил, адже кожну деталь необхідно було виготовляти вручну.

Сьогодні широку популярність завоювали набори для побудови масштабних моделей з пластика і дерева. У них уже підготовлені всі деталі, які необхідно лише склеїти за інструкцією.

З каталогом широко відомих і рідкісних збірних моделей ви можете познайомитися на сайті популярного українського хобі магазину "Моделіст".

Нижче давайте розглянемо ті позитивні властивості, які дозволяють масштабному моделізму залишатись популярним у всьому світі.

Корисність

На відміну від багатьох інших видів захоплень і хобі, масштабний моделізм є дуже корисним заняттям. Збираючи модель, ми вчимося працювати з інструкціями, що, у свою чергу, розвиває конструкторське мислення, а робота з дрібними деталями позитивно впливає на дрібну моторику. Заняття моделізмом в цілому поліпшує посидючість і акуратність.

Асортимент

Сьогоднішній вибір наборів для моделізму просто величезний. Кожен може вибрати щось собі до душі. Чи то цивільний авіалайнер чи новітній винищувач, перший автомобіль в історії чи сучасний суперкар, потужний танк чи витончений вітрильник.

Ціна

Ще однією причиною високої популярності цього хобі є діапазон цін на набори для збірки. Володіючи навіть сумою в 100 гривень, ви можете придбати нескладну в збірці модель. Найскладніші та найдеталізованіші збірні моделі можуть коштувати і кілька тисяч доларів.

Універсальність

Як не дивно, але це захоплення підходить як для семирічних діточок, так і для дорослих. До речі, останнім часом багато виробників масштабних моделей почали випускати набори для дітей, які збираються без використання клею.

На перший погляд може здатися, що моделізм - це суто чоловіче заняття, але виходячи з даних з виставок для моделістів, ми можемо побачити серед учасників чималу кількість представників прекрасної половини людства.

Зараз ви читаєте новину «У чому секрет популярності збірних моделей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути