четвер, 22 травня 2008 12:41

Уся правда про шкоду солярію

Уся правда про шкоду солярію
В даний час багато говорять про шкоду солярію. Звичайно, далеко не все з того, але є і такі факти, про які слід знати, перш, ніж вибрати такий спосіб засмаги. Спершу слід зазначити, що більшість дерматологів сходяться на думці, що солярій все ж таки шкідливий.

Річ у тому, що промені від лампи в солярії, приводять до передчасного старіння шкіри. На шкірі з`являються помітні зморшки і інші видимі ознаки старіння шкіри.

Не варто забувати і про такий доведений факт, що люди, що відвідують солярій більше десяти разів на рік, в сім разів частіше за інших страждають від такого захворювання, як меланома, а це найжорстокіший вид раку шкіри.

Крім того, ця індустрія в нашій країні практично не контролюється, саме тому, людина, що прийшла в солярій за засмагою, може піти звідти, одержавши величезну дозу радіації. Особливо шкідлива засмага людям зі світлою шкірою.

А для жінок солярій небезпечний удвічі. Річ у тому, що засмагати під штучним сонцем, небезпечно для грудей. Онкологи-мамологи стверджують, що засмага в солярії, особливо "без верху", може призвести до серйозних проблем з молочною залозою. У капсулі солярію джерело випромінювання знаходиться дуже близько до грудей. Величезна кількість нервових закінчень ховається під тонкою шкірою ареоли молочної залози, і небажані фотохімічні процеси можуть вплинути не тільки на чутливість і зовнішній вигляд ареоли, але і спровокувати розвиток не тільки доброякісних, але і злоякісних пухлин, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Уся правда про шкоду солярію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути