Ексклюзиви
понеділок, 19 лютого 2007 20:14

Україна досліджуватиме Місяць і Марс разом з NASA

Україна хоче приєднатися до програми дослідження місяця Exploration, яку ініціював президент США Джордж Буш. Про це повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів.

Зокрема, на кінець березня в Національній космічній агенції (НКАУ) запланували спільну нараду з радою космічних досліджень Національної академії наук про участь України в міжнародній програмі Exploration.

На цій зустрічі створять робочу групу з розробки стратегії й наукових завдань програми Exploration-Ukraine, а також обговорять загальні підходи і завдання програми наукових досліджень Exploration-Ukraine для вивчення Місяця й простору навколо нього.

NASA з 14 січня 2004 року почала серію семінарів і конференцій, які організують міжнародне співробітництво з освоєння Місяця й Марса.

На наступній зустрічі в Кіото (Японія) 6-9 березня затвердять документ "Глобальна стратегія досліджень". Цей документ стане основою для національних програм країн-учасниць.

Реалізація програми почнеться у 2007 році.

У грудні 2005 року NASA зробила пропозицію НКАУ взяти участь у космічній програмі NASA з вивчення й використання космічного простору в мирних цілях, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Україна досліджуватиме Місяць і Марс разом з NASA». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути