Ексклюзиви
пʼятниця, 27 березня 2009 12:12

Вчені вважають очі дзеркалом особистості

 
Іспанські вчені вважають, що в тих випадках, коли нам треба ідентифікувати особу, ми в першу чергу зчитуємо інформацію з її очей. Тільки після обробки цієї інформації ми звертаємо увагу на рот і ніс, а не намагаємося розгледіти усе обличчя.

В експерименті брали участь 868 жінок та 868 чоловіків. Дослідники записували обличчя та міміку "піддослідних", а потім вивчали, як рухаються очі. За допомогою спеціальної компьютерної програми вивчався цей "алгоритм пізнавання".

Дослідження підтвердило, що очі містять яскраву і різноманітну інформацію про особу. При цьому особливо важливе "внутрішнє світло". Недарма ми дуже чітко помічаємо, як світяться чиїсь очі, або ж, навпаки, зауважуємо тьмяний погляд. Наступний кращий "носій" інформації - це рот, а потім ніс.

Групою дослідників з барселонського університету також було встановлено, що на процес впізнавання особи ніяк не впливає фон. З цього можна зробити висновок, що ті частини мозку, які відповідають за зорову пам"ять та впізнавання, з плином часу стали "спеціалізуватися" на обробці інформації безпосередньо з очей, повідомляє TheTelegraph

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Вчені вважають очі дзеркалом особистості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути