Ексклюзиви
пʼятниця, 17 жовтня 2008 18:05

Учені знайшли панацею від деяких видів раку

Учені знайшли панацею від деяких видів раку

Фахівці з університету Вашингтона створили на основі полину однорічного лікарський препарат, ефективність якого в лікуванні деяких видів раку в 1,2 тисячі разів перевершує наявні аналоги.

Сировиною для виробництва нових суперліків став відомий полин однорічний. Витяжки із цієї рослини дозволяють успішно знищувати ракові клітки, що викликають лейкемію, рак грудей і рак простати.

У рамках досвідів, проведених на піддослідних гризунах у лабораторіях університету, було доведено, що такі ліки в 1,2 тисячі разів ефективніші за існуючі на даний час засоби. Крім того, має мінімальну кількість побічних ефектів, що дозволяє застосовувати нові й більш діючі види хіміотерапії.

Як відомо, традиційні методи хіміотерапії знищують не тільки ракові, але й здорові клітини - звичайно на кожні 5-10 ракових доводиться одна здорова клітина. А новий препарат вбиває одну нормальну клітку на 12 тисяч ракових. Це дозволяє говорити про те, що потенційно цей засіб можна використовувати в значно більших дозах, не побоюючись несприятливих для хворого наслідків.

Варто нагадати, що за оцінками Всесвітньої організації охорони здоров"я (ВОЗ), рак є провідною причиною смерті в усьому світі, і від цього захворювання з 2005 по 2015 роки помре 84 мільйона чоловік, повідомляє WashProfile

Зараз ви читаєте новину «Учені знайшли панацею від деяких видів раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути