середа, 03 грудня 2008 16:35

Ученим вдалося створити ілюзію "зміни тіла"

Експеримент, проведений шведськими вченими вперше показав, що людей можна змусити думати про знаходження в чужому тілі. Це потрібно для того, щоб люди, незадоволені своїм тілом, або навіть статтю, могли спокійно ідентифікувати з тим тілом або статтю, що їм більше подобається.

Використовуючи відео комбінації й дотикальні спонукання, вченим вдалося створити у людей ілюзію "заміни тіла", при якій учасники дослідів починали приймати чужі тіла й фігури манекенів за свої власні.

Експеримент пролив нове світло на встановлення відчуття самого себе. Даючи зрозуміти людям, що зовнішні сигнали для м"язів важливіші, ніж внутрішні, можна зрозуміти, як виліковувати такі хвороби, як анорексія.

Вчені, які поставили цей експеримент, сказали, що він стане в нагоді людям, які мають ненормальне сприйняття тіла. Вони змогли б ідентифікувати себе з людьми різних рас і статей, повідомляє Взгляд

Зараз ви читаєте новину «Ученим вдалося створити ілюзію "зміни тіла"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути