Ексклюзиви
Четвер, 20 січня 2011 17:01

Учений знайшов корисні властивості навіть у продуктах з нітратами

Учений знайшов корисні властивості навіть у продуктах з нітратами

Вчений Гері Міллер з Wake Forest University стверджує, що нітрати мають позитивнимі для здоров'я властивості: вони знижують тиск, забезпечують здорове травлення і позитивно позначаються на в'язкості крові.

На сьогоднішній день наукою доведено, що нітрати шкідливі для організму, вони можуть викликати рак, перетворюючись у канцероген нітрозамін.

Як стверджує Міллер у своїй статті на сторінках журналу Nitric Oxide, ця речовина покращує надходження кисню в мозок. Таким чином, встановив він в результаті проведених досліджень, багаті нітратами овочі можуть стати дієвими природними ліками для запобігання порушень в системі кровообігу і боротьби зі старечим недоумством.

При цьому, зазначає автор, нітрати потрапляють до рослин не тільки з добривами. Рослина забирає азот з грунту і накопичує його насамперед у листі, перетворюючи в нітрати. У випадку, якщо рослина отримує багато сонячного світла, нітрати у свою чергу трансформуються у протеїни. Таким чином, через брак світла такі зимові овочі, як червоний буряк, шпинат, рукола і капуста, природним чином містять багато нітратів.

Поки не зрозуміло, визнає Міллер, чи діють азотисті сполуки з добрив аналогічно природним.

По материалам: Корреспондент

Зараз ви читаєте новину «Учений знайшов корисні властивості навіть у продуктах з нітратами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1185
Голосування Скільки часу Олексій Михайличенко протримається на посаді головного тренера київського "Динамо"?
  • 1) до зими
  • 2) до літа
  • 3) два роки
  • 4) повністю відпрацює трирічний контракт
Переглянути
Погода