четвер, 15 травня 2008 12:21

Учені з"ясували, які захворювання викликає алкоголь

Учені з"ясували, які захворювання викликає алкоголь
Про шкоду і користь алкоголю для здоров`я лікарі сперечаються не рік, не десять, і навіть не століття. Але цього разу австралійські учені Інституту раку з`ясували: щоденне вживання двох спиртних напоїв формує всі передумови для ракових пухлин в кишечнику, грудях, горловій частині і в порожнині рота.

За твердженнями учених, алкоголь підвищує ризик раку молочної залози на 22 відсотки, раку кишечнику - на 50 відсотків, гортані - на 40 відсотків, а порожнини рота - на 75 відсотків.

Одержані дані суперечать безлічі ранніх досліджень, згідно яким помірні кількості червоного вина допомагають запобігати серцевій хворобі і мають інші корисні властивості для організму.

Медики вважають, що користь алкоголю оцінена дуже високо і що немає жодної безпечної дози спиртного, тим більше якщо пити його щодня. Онкологи переконані, що кількість будь-якого виду алкоголю в раціоні харчування людини повинна бути зведена до абсолютного мінімуму. Алкоголь класифікований Всесвітньою Організацією Охорони здоров`я як канцерогенна речовина, навіть маленькі рівні якого ушкоджують клітини організму і збільшують ризик ракових утворень, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Учені з"ясували, які захворювання викликає алкоголь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути