вівторок, 25 березня 2008 08:18

Учені з"ясували, які чоловіки потрібні жінкам

Учені з"ясували, які чоловіки потрібні жінкам

Психологи з Університету Техасу в Остіні виступили з новою гіпотезою, що пояснює, які чинники враховує жінка, коли вибирає собі чоловіка.

Традиційно прийнято вважати, що жінка вибирає чоловіка, ґрунтуючись на одному головному критерії - в яких стосунках вона зацікавлена. Так, представниці прекрасної статі, зацікавлені в довгострокових стосунках, вибирають чоловіків, які здатні піклуватися про них і їх дітей. Жінки, які прагнуть короткострокових романів, роблять ставку на привабливість і фізичну силу чоловіка.

Нова гіпотеза свідчить, що ці принципи вибору залишаються у силі, проте жінки коректують свої запити, виходячи з власної привабливості. Так, наприклад, красуні не задовольняються "середніми" за якістю чоловіками, які цілком прийнятні для погануль.

Автори дослідження виділили чотири головні якості, які жінки оцінюють в потенційних партнерах. По-перше, "хороший" набір генів, тобто чоловік повинен бути здоровою, зовні привабливою і розумною людиною; по-друге, рівень матеріального добробуту чоловіка; по-третє, його бажання мати дітей і його батьківські якості; по-четверте, його відданість і вірність даній жінці.

Більшість жінок розраховують на те, що їх обранець отримає вищі бали по всіх цих критеріях. Проте частина жінок, чия самооцінка нижча (тобто, вони вважають себе менш привабливим), згодні поступитися принципами, визнати, що ідеального чоловіка знайти складно і вибирають собі партнера, що не повною мірою відповідає заявленим критеріям, повідомляє Washington ProFile.

Зараз ви читаєте новину «Учені з"ясували, які чоловіки потрібні жінкам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути