Ексклюзиви
субота, 11 жовтня 2008 13:00

Учені з"ясували, як можна захиститися від інсульту

Учені з"ясували, як можна захиститися від інсульту
Університет Джонса Хопкінса виявив ще одні ліки від інсульту - екстракт листя дерева гінгко. В усякому разі, цей засіб позитивно подіяв на лабораторних мишей.

В рамках експерименту, піддослідних гризунів змусили пережити інсульт. До цього, частина піддослідних впродовж тижня отримували щоденну дозу (на основі пропорції - 100 міліграм на 1 кг ваги) витяжки з листя гінгко.

Як виявилось, еліксир, виготовлений з гінгко, перешкоджав серйозному пошкодженню головного мозку мишей і сприяв швидшому, в порівнянні з гризунами з контрольної групи, відновленню після інсульту. Зокрема, у нагодованих гінгко мишей було відмічено наполовину менше проявів неврологічної дисфункції.

Автори дослідження припускають, що екстракт гінгко містить якісь компоненти, що перешкоджають виникненню вільних радикалів, що знищують здорові клітини. У будь-якому випадку, на їхню думку, вживання препаратів гінгко може бути рекомендоване в якості профілактичної міри людям, які ризикують стати жертвою інсульту. Раніше було доведено, що ця рослина благотворно впливає на пам"ять людини - виготовлені ліки прописуються хворим, які страждають на старече недоумство.

Батьківщиною гінкго вважається Китай, нині його активно вирощують в інших країнах Азії, Європи, Америки та Австралії . Препарати, отримані з цього дерева, довгий час застосовувалися в традиційній китайській медицині і косметології, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Учені з"ясували, як можна захиститися від інсульту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути