Четвер, 03 квітня 2008 10:33

Учені знайшли ще одного винуватця цукрового діабету

Учені знайшли ще одного винуватця цукрового діабету

З"ясувалося, що у жінок, які вживали картоплю часто, ризик розвитку інсуліно-незалежного цукрового діабету протягом 20 років зростав на 14% в порівнянні з тими, хто їв картоплю украй рідко. А у любительок картошки-фрі рівень ризику склав 21%.

Картопля багата на мінеральні речовини, в основному на калій, і особливо корисний людям з захворюваннями серця і нирок. Проте, споживання цього овочу приводить до різкого підвищення рівня глюкози в крові. При схильності це може сприяти розвитку цукрового діабету II типу, повідомляє Gala.

Зараз ви читаєте новину «Учені знайшли ще одного винуватця цукрового діабету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Погода